×
"Show Menu"

Mihaela Geaboc Bădic

“Plutește drept înainte, și dacă pământul pe care-l cauți nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ți răsplăti îndrăzneala.” - Regina Izabela către Cristofor Columb -

Home

Cadoul otrăvit al demiterii

,,Too fast, too furious’’ pare să fi fost demiterea primarului Oneştiului. Grabă mare, demisie vice, demitere, numire de alt vice cu atribuţii de primar. Grabă mare, în aparenţă, promptitudine în aplicarea legii. Toată lumea e mulţumită, nu sunt supărări, resemnare totală.

Văzută că o oportunitate nemaisperată, opoziţia oneșteană jubilează. Chiar dacă e vorba de colegii mei pentru care m-aş bucură să poată fructifică această situaţie, eu apreciez că toate aceste fapte, petrecute recent la nivelul conducerii Oneştiului, nu sunt decât o strategie care nu-i serveşte decât primarului demis.

Deci, facem un pas înapoi cu primarul (sau lateral). Îi conservăm imaginea satisfăcătoare, îl scoatem din ţintă, conducem în continuare prin interpuşi sau dacă ne supărăm chiar direct printr-o altă demisie a administratorului public. Dar cel mai important lucru este că eliminăm în acest fel o potenţială contestaţie a următorului mandat. Grabă mare este că trebuie să treacă cele 8 luni cât era pedeapsa principală şi cât se aplică şi cea complementară ( a se înţelege nu are dreptul de a fi ales, de a participa la procese electorale).

De ce oare nu a fost atacat în contencios administrativ acest ordin al Prefectului? Deja intrăm în vacanţă judecătorească, cu două termene de angajare apărător şi verificat dosarul, numai bine se suspendă ordinul până în primăvară-vara când se finaliza mandatul de drept. Dar, nu! E clar că rezultatul ar fi fost acelaşi şi suspendarea de 8 luni ar fi trebuit să curgă de la acea dată, aşa că, fără contestaţie! Sunt convinsă că dincolo de pronunţarea acestui ,,recurs în interesul legii’’ care statuează fără echivoc încetarea de drept a mandatului demnitarului cu o condamnare definitivă, situaţia nu-i este deloc defavorabilă primarului. În fond, condamnarea avea şi în 2012 şi n-a contat. Puţină victimizare, puţină compasiune îl va scoate pe proaspătul primar demis, mai nou, mai proaspăt mai pregătit… După 8 luni de interzicere a exercitării a drepturilor electorale, nu va mai fi nici un impediment pentru o nouă candidatura. Aşa că, să nu tragem concluzii pripite…

Şi pentru că Oneşti-ul nu mai are primar ales, mă bate gândul să… Vorba artistei Delia ,, cum te eu, nimeni nu te va’’… fiecare înţelege ce vrea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *