×
"Show Menu"

Mihaela Geaboc Bădic

“Plutește drept înainte, și dacă pământul pe care-l cauți nu există încă, fii sigur că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru a-ți răsplăti îndrăzneala.” - Regina Izabela către Cristofor Columb -

Home

Despre pensiile nesimţite

Contrar păreri majorităţi, eu nu consider o exagerare votul de ieri privind pensiile speciale ale parlamentarilor. Ştiţi câte pensii speciale mai sunt? Destul de multe aşa că vreo 1000 şi ceva în plus, n-ar fi mare lucru. Dar ce spuneţi de veniturile speciale? Şi ce venituri? Aţi auzit de legea salarizării unitare în sistemul bugetar? Nu cred să existe o lege mai proastă în domeniu. În schimb avem atâtea legi în care bugetarii încasează mii de euro, nu zic fără să performeze, zic fără să răspundă în vreun fel pentru muncă lor. Regii autonome în faliment, cu salarii şi stimulente ameţitoare, companii de stat la limita subzistenţei cu indicatori de performanţă, consilii de administraţie plătite regeşte. De astea ce spuneţi? Eu cred că ăştia sunt de 10 ori mai mulţi decât parlamentarii, haideţi să-i blamăm şi pe ăştia. Nu zic, parlamentarii îşi merită soarta. Merită tot oprobriu public dar dacă asta este încrederea sau părerea oamenilor despre ei, este pentru că această imagine şi-au creat-o. Să nu se supere nimeni…

Problema mea nu e o pensie rezonabilă pentru unii oameni, problema mea e că acei oameni să merite acea pensie şi să-şi îndeplinească mandatul.

Problema mea nu e ce pensie încasează un fost parlamentar, ci dacă acel parlamentar a făcut una, o singură lege bună. Aici vorbesc deja utopic. De câte legi bune aţi aflat în ultimul timp (în afară de mărirea alocaţiilor)? Aţi simţit cumva scăderea succesivă a TVA-ului în buzunarul propriu, s-a eliminat evaziunea fiscală (aia adevărată) prin fiscalizarea covrigilor, reformele anuale din sistemul sanitar sau din învăţământ au creat premisele unui act medical mai bun sau rezultate mai bune şcolare?

Asta e problema mea. Legi în funcţie de interesul unora, (personal) sau al arcului de guvernământ. Mai facem nişte legi, mai dăm nişte norme de aplicare peste un an, se mai schimbă situaţia politică, abrogăm legea cu totul că nu mai corespunde interesului ,,general” şi tot aşa.

 Dar, răspunderea, răspunderea parlamentarului pentru muncă lui unde este?

 Aici ar trebui să interveniţi dvs şi să analizaţi, nu venitul ci activitatea parlamentarului. Dacă a meritat, dacă mai merită… Avem acest Parlament pentru că noi l-am votat! Nu putem invocă în favoarea noastră propria greşeală dar putem învaţă din propriile greşeli, vom face ceva în acest sens?!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *